Jadłospis

Jadłospis 23-27.09.2019 rok

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
jajka, ser biały, kabanosy,
ser żółty, wędlina,
ogórek zielony, rzodkiewka,
papryka sałata,
 kakao na mleku,
porcja owocu 

a),b),c),i),f),h)

Zupa szczawiowa z ziemniakami
i ½  jajka, kasza mieszana,
 gulasz wieprzowy w sosie cebulowym,
surówka z sałaty mix,
marchewka z groszkiem,
kompot z wieloowocowy z daktylami 

a),b),c),e),f)

Serek Bakuś waniliowy,
bułka z masłem,
herbata malinowa,
marchewka do pochrupania 

 

 

a),b),c)

WTOREK

Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
jajka, ser biały, ser żółty,
wędlina, ogórek świeży, rzodkiewka,
 pomidor, sałata, kiełki,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu 

a),b),c),i),f),h)

Zupa kapuśniak,
ziemniaki, kotlet z piersi kurczaka,
surówka z pomidorów,
jarzynka z buraków,
napój miętowy z miodem i cytryną,
porcja owocu 

a),b),c),e),f)

Kanapka z dżemem,
mleko,
porcja owocu a),b),c)

ŚRODA

Zupa mleczna – płatki owsiane,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty w plasterkach,
pomidor, ogórek zielony,
porcja owocu 

 

 

a),b),c),f)

Zupa krupnik na wywarze
z mięsa z ziemniakami i zieleniną,
 pierogi z białym serem
i polewą jogurtową,
surówka z marchewki z jabłkiem
 i brzoskwinią, pestki dyni,
kompot owocowy z morelą suszoną 

 

 

a),b),c),e),f)

Bułka kukurydziana z masłem,
 szynka szlachecka,
ogórek kiszony,
rzodkiewka, sałata,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu 

 

 

a),b),c),f),h),i)

CZWARTEK Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
jajka, serek Almette naturalny,
ser żółty, wędlina,
ogórek kiszony, rzodkiewka,
pomidor, sałata,
 kakao na mleku,
porcja owocu 

a),b),c),i),f),h)

Zupa rosół z makaronem, ziemniaki,
 klops pieczony w sosie pomidorowym,
 surówka z kapusty pekińskiej,
kalafior gotowany,
kompot wiśniowy z rodzynkami 

a),b),c),e),f)

Kasza manna na mleku,
 mus truskawkowy,
bułka z masłem,
herbata rumiankowa a),b),c),f)

PIĄTEK

Zupa mleczna- płatki kukurydziane,
wędlina drobiowa z indyka,
papryka, ogórek zielony, kalarepa,
herbata z cytryną,
porcja owocu 

 

a),b),c),f),h),i)

Zupa zacierkowa z zieleniną,
ziemniaki, pulpecik rybny,
surówka z kapusty białej,
fasolka szparagowa,
napój miętowy z cytryną,
 porcja owocu 

 

a),b),c),d),e),f)

Rogal z masłem, mus Kubuś,
herbata owocowa z miodem,
marchewka do pochrupania 

 

 

a),b),c)

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam