Jadłospis

Jadłospis 22-26.06.2020 rok

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna płatki jaglane
pieczywo mieszane z masłem,
pasta jajeczna,
szczypiorek, pomidor,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f)

Zupa fasolowa z makaronem,
 ziemniaki, kotlet mielony,
mizeria,
kompot wieloowocowy

a),b),c),e),f)

Pieczywo mieszane z masłem,
 wędlina drobiowa z indyka
 z ogórkiem zielonym,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu

 

a),c),i),f)

WTOREK

Zupa mleczna kasza manna,
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, papryka, rzodkiewka,
kakao na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f)

Zupa ryżanka z warzywami
 na wywarze mięsnym,
kluski leniwe,
surówka z marchewki
z ananasem i rodzynkami,
kompot wiśniowy

 

a),b),c),e),f)

Budyń śmietankowy,
ciastko zbożowe Belvita,
bułka grahamka z masłem,
herbata rumiankowa,
porcja owocu

a),c),f)

ŚRODA

Pieczywo mieszane z masłem,
 parówki z szynki, rzodkiewka,
ketchup,
 kawa Inka na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),d),f)

Zupa wiosenna z kaszą kukurydzianą,
ziemniaki,
ryba  w sosie greckim,
ogórek kiszony w słupku,
kompot wieloowocowy

a),b),c),e),f)

Mus jabłkowy- wyrób własny,
wafle ryżowe,
herbata z cytryną

 

 

a),c),f),h),i)

CZWARTEK Zupa mleczna płatki kukurydziane,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty, papryka, ogórek zielony,
herbata, porcja owocu

 

a),b),c),f)

Kapuśniak z ziemniakami,
kasza mieszana,
bitki schabowe w sosie porowym,
bukiet warzyw gotowany,
kompot truskawkowy

 

a),b),c), e),f)

Szarlotka- wypiek własny,
mleko

 

 

 

a),b),c),f

PIĄTEK

Kasza kukurydziana na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser biały, kalarepa, rzodkiewka,
herbata, porcja owocu

 

a),b),c),f)

Zupa zacierkowa z ziemniakami,,
ryż na sypko,
kurczak w sosie słodko-kwaśnym,
surówka z sałaty lodowej,
 kompot wiśniowy

a),b),c),e),f)

Kanapka z jajkiem,
pomidor,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu

a),b),c),f)

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam