Jadłospis

Jadłospis 20-24.05.2019 rok

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK

Zupa mleczna kasza manna,
 pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, rzodkiewka, ogórek zielony,
herbata z cytryną,
porcja owocu

 

a),b),c),f)

Zupa ryżanka
 na wywarze mięsnym,
kluski leniwe,
 surówka z marchewki z jabłkiem,
kompot wieloowocowy

 a),b),c),e),f)

Bułeczka z masłem,
jogurt premium owocowy,
herbata z cytryną

 

a), c),f)

 

WTOREK

Płatki jęczmienne na mleku,
 pieczywo mieszane z masłem,
 jajko w plasterkach,
rzodkiewka, pomidor,
herbata z cytryną,
porcja owocu

 

a),b),c),f)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami,
kasza gryczana, bitki schabowe,
surówka z sałaty masłowej z jogurtem,
buraczki gotowane,
napój owocowy z miodem,
porcja owocu

 

 

a),b),c),e),f)

Kajzerka z masłem i miodem,
mleko,
porcja owocu

a), c),f)

ŚRODA

Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
ser biały, ser żółty, wędlina,
ogórek kiszony, rzodkiewka,
papryka, sałata, kiełki,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

Zupa pomidorowa z makaronem,
 ziemniaki,
 indyk w panierce z otrąb owsianych,
surówka z kapusty białej,
marchewka z groszkiem,
kompot wieloowocowy

 

a),b),c),e),f)

Drożdżówka z kruszonką,
mleko,
porcja owocu

 

a),b),c)

CZWARTEK Płatki kukurydziane na mleku,
 pieczywo mieszane z masłem,
schab pieczony,
 ogórek zielony, rzodkiewka,
herbata z pokrzywy,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

Zupa grochowa z grzankami
na wywarze mięsnym,
naleśniki z białym serem
 i polewą jogurtową,
 surówka z marchewki z brzoskwinią,
kompot truskawkowy

 

a),b),c),d),e),f)

Bułka grahamka z masłem,
mus owocowy Kubuś

 

 

 

a),b),c),f)

PIĄTEK

Pieczywo mieszane z masłem,
 pasta jajeczno-rybna, pomidor,
rzodkiewka, szczypiorek,
kakao na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

Zupa kapuśniak z ziemniakami, ryż,
pulpet w sosie pomidorowym,
ogórek zielony w słupku,
bukiet warzyw gotowany,
napój miętowy z cytryną i miodem,
porcja owocu
a),b),c),e),f)
Gofry z cukrem pudrem,
 mleko,
porcja owocu

 

 

 

 

a),b),c),f)

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam