Jadłospis 25-29.03.2024r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PON.

Pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty, pomidor,
 ogórek zielony,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu 

 

a),b),c),i),f),h)

 

Zupa pomidorowa z makaronem,
ziemniaki,
kotlet panierowany z piersi kurczaka,
ogórek zielony w słupku,
bukiet warzyw na parze,
napój owocowy,
porcja owocu 

a),b),c),e),f)

 

Jogurt Polskie Smaki,
bułka kukurydziana,
herbata,
chipsy owocowe 

 

 

 

a),b),c),f)

WTOREK

Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
jajka, ser biały, ser żółty,
papryka, wędlina, kabanosy,
ogórek świeży, rzodkiewka,
 pomidor, sałata, kiełki,
kawa zbożowa na mleku,porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

Zupa z kapusty białej
z ziemniakami,
kasza gryczana, bitka z indyka,
surówka z kapusty czerwonej,
napój owocowy z miodem,
porcja owocu a),b),c),e),f)

 

Rogal maślany,
mleko,
porcja owocu  

a),b),c),f)

ŚRODA

Pieczywo mieszane z masłem,
parówki z szynki, rzodkiewka,
ketchup, pomidor,
kakao na mleku,
herbata z cytryną,
porcja owocu 

 

a),b),c),f)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
na wywarze mięsnym,
makaron z serem białym i polewą jogurtowo-truskawkową,
surówka z marchewki
z brzoskwinią,

pestki dyni,
napój miętowy 

 

a),b),c),e),f)

Kanapka z wędliną,
rzodkiewka, szczypiorek,
 kawa Inka na mleku,
porcja owocua),b),c),f)

 

CZWARTEK Pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem
i rzodkiewką, kalarepa,
 kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu 

a),b),c),i),f)

 

Żurek z ziemniakami i ½ jajka,
 ryż na sypko,
gulasz wieprzowy w sosie własnym,
surówka z kapusty pekińskiej,
buraczki gotowane,
kompot wiśniowy 

 

a),b),c),e),f)

Kajzerka z dżemem truskawkowym,
mleko,
porcja owocu 

 

a),c),f)

 

PIĄTEK

Płatki owsiane na mleku,
schab pieczony eco,
rzodkiewka, ogórek zielony,
herbata melisa z cytryną,
porcja owocu 

a),b),c),i),f),h)

 

Zupa jarzynowa krem
 z groszkiem ptysiowym,
ziemniaki,
ryba pieczona,
surówka z kiszonej kapusty,
 fasolka szparagowa żółta,
kompot wieloowocowy 

 

a),b),c),d)

Ciasteczka zbożowe,
mleko w kartoniku,
porcja owocu  

 

 

a),b),c),f)

 

 

 

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam