Jadłospis 13-17.11.2023r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PON.

Pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, ser żółty,
pomidor, rzodkiewka,
kawa zbożowa na mleku,
herbata melisa, kalarepa,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

Zupa jarzynowa z ziemniakami,
makaron spagetti,
mięso mielone w sosie pomidorowym z warzywami,
ser żółty do posypania,
ogórek kiszony w słupku,
kompot wieloowocowy
z rodzynkami

a),b),c),e),f)

 

Jogurt owocowy Polskie Smaki,
bułka z masłem,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

WTOREK

Płatki kukurydziane na mleku, mieszane z masłem,
ser biały,
kalarepa, rzodkiewka,
herbata malinowa,
porcja owocu

a),b),c),f)

 

Zupa grochowa z ziemniakami,,
kasza kuskus,
pulpet  w sosie pomidorowym,
 surówka z kapusty czerwonej,
kalafior gotowany,
 napój owocowy z miodem,
porcja owocu

a),b),c),e),f)

Kisiel wiśniowy – wyrób własny,
bułka z masłem,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

 

ŚRODA

Pieczywo mieszane z masłem,
parówki z szynki,
ketchup, papryka,
ogórek zielony,
herbata z cytryną,
kakao na mleku,
porcja owocu

a),c),f),h),i)

 

Barszcz ukraiński z ziemniakami,  
naleśniki z białym serem
 i polewą jogurtową,
surówka z marchewki
i jabłka z rodzynkami,
pestki słonecznika,
kompot wiśniowy z daktylami

a),b),c),e),f)

 

Pieczywo mieszane z masłem,
wędlina drobiowa z indyka, ogórek kiszony, rzodkiewka, ,
kawa Inka na mleku,
porcja owocu

a),c),f),h),i)

 

CZWARTEK Stół szwedzki – wszystkie grupy,
pieczywo mieszane z masłem,
jajka, ser biały, ser żółty,
papryka, wędlina, kabanosy,
ogórek świeży, rzodkiewka,
 pomidor, sałata, kiełki,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

Zupa węgierska z makaronem,
ziemniaki,
kotlet schabowy panierowany,
 mizeria,
 bukiet warzyw gotowany,
napój miętowy z miodem i cytryną,
porcja owocu

a),b),c),e),f)

 

Ciasto zebra – wyrób własny,
mleko,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

PIĄTEK

Płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
szynka z beczki,
ogórek zielony, pomidor,
 herbata melisa,
porcja owocu

a),b),c),d), f)

Zupa ryżanka z warzywami,
ziemniaki,
 ryba na parze,
surówka z kapusty kiszonej,
fasolka szparagowa gotowana,
kompot truskawkowy z morelą

a),b),c),d),e),f)

 

Kanapka z dżemem,
mleko,
chrupki kukurydziane,
porcja owocu

a),b),c),f)

 

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam