Aktualności

Jadłospis 17-21.06.2024r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PON.

Kluski lane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
twarożek na słodko,
ananas, brzoskwinia,
kalarepa do pochrupania,
herbata z cytryną,
 porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

 

Zupa węgierska z makaronem.
ziemniaki,
kotlet schabowy panierowany,
surówka z kapusty pekińskiej,
buraczki gotowane,
kompot wiśniowy

 

a),b),c),e),f)

Chałka z masłem,
konfitura owocowa,
mleko,
porcja owocu

a), c),f)

 

WTOREK

Pieczywo mieszane z masłem,
parówki z szynki, ketchup,
 pomidor, rzodkiewka,
herbata malinowa,
 porcja owocu

 

a),b),c),f)

 

Zupa grochowa z ziemniakami,
ryż na sypko,
kurczak w sosie słodko-kwaśnym,
sałata mix w sosie ziołowym,
kalafior gotowany,
napój owocowy z miodem,
porcja owocu

 a),b),c),e),f)

 

Ciasto murzynek
– wyrób własny,
 mleko,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

ŚRODA

Płatki jęczmienne na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty, rzodkiewka, pomidor,
herbata z cytryną,
porcja owocu

 

a),b),c),f)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami.
 naleśniki z serem białym
 i polewą jogurtową,,
surówka z marchewki z brzoskwinią,
pestki słonecznika,
kompot truskawkowy

 

a),b),c),e),f)

Pieczywo mieszane  z masłem,
polędwica sopocka,
 rzodkiewka,
 pomidor, szczypiorek,
kakao na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),h),i)

CZWARTEK Stół szwedzki – wszystkie grupy,
 pieczywo mieszane z masłem,
 ser biały, ser żółty, jajka,
 kabanosy, wędlina,
ogórek kiszony ,rzodkiewka,
papryka, sałata, kiełki,
kawa zbożowa na mleku,
porcja owocu

 

a),b),c),i),f),h)

 

Barszcz ukraiński z ziemniakami,
kasza mieszana,
klops w sosie pomidorowym.
surówka z kapusty czerwonej
 z kukurydzą i rodzynkami,
 fasolka szparagowa żółta,
napój miętowy z miodem i cytryną,
porcja owocu

a),b),c),e),f)

Budyń waniliowy,
wafle ryżowe,
sok jabłkowy,
porcja owocu

 

 

 

 

a),b),c),f)

PIĄTEK

Płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
 szynka szlachecka,
ogórek zielony, rzodkiewka,
herbata z pokrzywy,
porcja owocu

 

 

a),b),c),f)

Zupa krem z brokuł
z groszkiem ptysiowym
 na wywarze mięsnym,
ziemniaki,
pulpecik rybny w sosie
 koperkowo-śmietanowym,
surówka colesław z kapusty białej,
bukiet warzyw na parze,
kompot wieloowocowy
z morelą suszoną

 

a),b),c),d),e),f)

Kasza manna na gęsto z musem truskawkowym,
herbata,
bułeczka z masłem

 

 

 

 

a),b), f)

 

Alergeny:  a) gluten, b) jaja,  c) mleko i pochodne, d) ryby e)seler  f) miód, g) orzechy,
h) soja i pochodne, i) gorczyca,j) skorupiaki i pochodne, k) sezam

 

 

Zakończenie 6 latków.

Zakończenie roku przedszkolnego.

Dzieci zaprezentowały swoje umiejętności recytatorskie, wokalne i taneczne .

PRACA – KUCHARKA

Dyrektor Przedszkola Miejskiego nr 3 w Pruszkowie zatrudni:

KUCHARKĘ  na pełny etat

CV prosimy przesłać  na adres:  pm3@miasto.pruszkow.pl

Dzień ziemi.

W dniu dzisiejszym dzieci ubrały się na zielono.Zaprezentowały swoje umiejętności wokalne, rozwiązały zagadki i quizy o tematyce ekologicznej, segregowały odpady.Na koniec posadziły drzewko w naszym ogrodzie .